Úvod Dining PROFIL ŠÉFKUCHÁRA V Hoteli Lomnica sa predstaví michelinský šéfkuchár Enrico Bartolini

V Hoteli Lomnica sa predstaví michelinský šéfkuchár Enrico Bartolini

Slovensko čaká gastronomická udalosť európskeho formátu, ktorá sa odohrá v Hoteli Lomnica 8. a 9. novembra 2019. Historický unikát bude totiž hostiť významného talianskeho šéfkuchára Enrica Bartoliniho, ktorý sa stal fenoménom michelinského bedekra. Počas celej kariéry mu inšpektori udelili až šesť michelinských hviezd, a to vďaka jeho piatim reštauráciám.

Gastronomická špička z Milána, Enrico Bartolini, predvedie počas dvoch večerov doslova svoje kulinárske crème de la crème, pamätné deväťchodové menu s názvom „Back to the Roots“ – Návrat ku koreňom. Talent v oblasti fine diningu čoskoro odpremiéruje v spolupráci s tímom kuchárov Reštaurácie Sissi, ktorá je súčasťou Hotela Lomnica.

Rozmer gastronomického podujatia vysvetľuje Ing. Zuzana Semanová, generálna riaditeľka Hotela Lomnica. „Je známe, že aj na Slovensku z času na čas hosťujú michelinskí šéfkuchári. Jedinečnosť nášho podujatia s Enricom Bartolinim však spočíva v nastavení myšlienky celého pop-upu. Na príprave dvoch zážitkových večerí sa budú totiž v plnej miere podieľať aj kuchári Hotela Lomnica. Práve tento fakt je na naše pomery naozaj nevídaný a nový. Enrico predstaví umenie nielen hosťom, ale svoje know-how a skúsenosti odovzdá aj kuchárom Reštaurácie Sissi. Naši kolegovia sa na tento moment nesmierne tešia, pretože inšpirácie od Enrica budú môcť zúročiť v ďalšej práci,“ skonštatovala riaditeľka, ktorá zároveň považuje návštevu michelinskej špičky za významnú udalosť pre slovenskú gastronómiu.

Z Milána pod Lomnický štít

„Enrico je človek, ktorý okrem svojich reštaurácií hosťuje na podujatiach takmer po celom svete. Je pre nás obrovská česť, že budeme u nás hostiť hviezdu takéhoto formátu. Získať ho bolo aj o šťastí. Bolo potrebné byť v správnom čase na správnom mieste a to nám vyšlo. Tá druhá časť je ešte podstatnejšia. Rozhodujúci bol totiž priestor, kvalita gastro portfólia a produkt, ak to tak nazvem, ktorý sme mohli v Hoteli Lomnica vďaka rozvoju nášho fine diningu Enricovi ponúknuť,“ dodala Ing. Zuzana Semanová.

Sekundantom michelinského menu bude slávna vinárska dynastia

Talianskym šéfkuchárom sa prítomnosť hviezd na dvoch zážitkových večeroch 8. a 9. novembra nekončí. Neodmysliteľnou súčasťou degustačných večerí je aj párovanie jednotlivých chodov s vínami, ktoré celkový chuťový dojem z pokrmov správne vyzdvihne a dotvorí. Umenie michelinského šéfkuchára doplnia produkty z portfólia vinárstva Mazzei, ktoré svoju históriu v Taliansku píše od roku 1435. Pri tejto príležitosti zároveň prvýkrát navštívi Slovensko aj markíz Francesco Mazzei, ktorý je pokračovateľom toskánskeho vinárskeho rodu a zároveň výkonným riaditeľom vinárstva. Okrem Tatranskej Lomnice však ešte predtým navštívi Bratislavu, a tak 7. novembra predstaví umenie „wine pairingu“ na zážitkovej večeri v reštaurácii Selaví. Tentoraz však v tandeme so šéfkuchárom Jirkom Zajíčkom.

Michelinský príbeh písaný od roku 2008

Enrico Bartolini pochádza z Toskánska. Už vo svojom mladom veku upútal pozornosť popredných reštauračných kritikov, ktorí ho hodnotili ako jedného z najsľubnejších a najtalentovanejších mladých kuchárov v Taliansku. Mal iba dvadsaťdeväť rokov, keď vo svojej profesionálnej kariére získal v roku 2008 prvú michelinskú hviezdičku v reštaurácii Le Robinie v Oltrepò Pavese. V súčasnosti ich má Bartolini šesť v piatich reštauráciách. Je tak talianskym šéfkuchárom s ich najväčším počtom v celosvetovo známom michelinskom sprievodcovi.

Rezervácie:
Hotel Lomnica, Tatranská Lomnica 92, 059 60 Vysoké Tatry, Slovakia
PR Zuzana Antalová, tel.+421 915 777 265
www.hotellomnica.sk