Úvod Drinking Bar Monin ambasador: Richard Fialka

Monin ambasador: Richard Fialka

Pracuje v košickom bare The Grapes a len prednedávnom doplnil ako brand ambasádor pre východné Slovensko tím značky Monin, ktorú u nás distribuuje spoločnosť Rudolf Jelínek Slovakia. Zaujímalo nás, aké sú jeho plány s touto značkou a na čo sa môžeme v nadchádzajúcom období tešiť.

Čo ťa viedlo k práci za barom a kde momentálne pôsobíš?

Barový život ma do seba vtiahol ešte počas strednej školy a už ma nepustil. Atmosféra baru, hostia a všetky chute a zážitky, ktoré vieme vytvoriť za barom, ma presvedčili, že je to práca, do ktorej sa budem vracať každý deň s úsmevom. Momentálne pracujem v bare The Grapes v Košiciach. Bar sme otvorili pred necelými dvoma rokmi, teraz ho riadim a večer ma môžete stretnúť za barom. Okrem toho som prednedávnom začal spolupracovať so značkou Monin ako brand ambasádor a z tejto spolupráce sa nesmierne teším.

Čo ťa viedlo k tomuto kroku reprezentovať a stať sa tvárou značky Monin?

Túto značku vnímam od mojich prvých dní za barom. Keď mi ponúkli, či by som sa nestal súčasťou ich tímu, bol som milo prekvapený a hrdý, že si vybrali práve mňa. Bola to pre mňa výzva spojiť prácu za barom a vedenie baru s prezentáciou značky Monin. Avšak v The Grapes máme skvelý tím, na ktorý sa môžem spoľahnúť. Vďaka nim som mohol prijať túto ponuku a začať skvelú spoluprácu.

Čo zahŕňa tvoja práca ambasádora? Ako teraz vyzerá tvoj pracovný deň, keď sa venuješ svojmu baru a zároveň reprezentuješ značku?

Môj pracovný harmonogram sa teraz poriadne zmenil. Najdôležitejší je správny time management. Ak nie som večer za barom, pomáham kolegom prejsť bary na východe Slovenska a udržiavať dobré vzťahy s barmanmi a majiteľmi. Keď práve nie sme niekde na cestách, skúšame nové drinky s produktmi od Moninu.

Čo by si chcel ako nový člen Monin tímu v rámci svojej pozície dosiahnuť a na čo sa v najbližších mesiacoch môžeme tešiť?

Je to pre mňa veľká zmena, no teším sa, že sa môžem stretávať s novými ľuďmi, spoznávať nové bary a posúvať tak svoje nápady, rady a vedomosti o značke Monin ďalej. Mám rád aj kreatívnu časť práce pri skladaní nových drinkov. Veľmi sa mi páči smer, akým sa chce značka posúvať ďalej na Slovensku. Som rád, že budem môcť prispieť k tomu, aby ľudia vnímali Monin ako značku, s ktorou vedia pracovať v každom bare, a že ich produkty nám dokážu uľahčiť prácu za barom a prinášať nám stále nové chute. Monin a Rudolf Jelínek Slovakia ako ich licencovaný distribútor sa snažia neustále prichádzať na trh s novými chuťami a produktmi, takže určite sa máme na čo tešiť.

Pri akých príležitostiach a kde ťa môžu naši čitatelia stretnúť v rámci tvojho pôsobenia v tomto roku?

Stretnúť sa budeme môcť na rôznych barových eventoch, v prevádzkach alebo niekde na bare, kde si môžeme vymeniť rôzne skúsenosti s Monin produktmi.

Aký produkt z portfólia, ktoré zastupuješ, je tvoj najobľúbenejší a čo z neho najradšej miešaš?

Momentálne je mojím najobľúbenejším produktom Monin Pamplemousse Rose (ružový grep). Cocktail, ktorý pripravujeme s týmto sirupom, sa u nás v bare stal jedným z najobľúbenejších z letného menu. Kombinujeme v ňom A. Michler Gin, Monin Pamplemousse Rose a supasawu. Výsledná chuť je osviežujúco-horká a skvele padne počas horúceho leta. Určite odporúčam pozrieť sa aj po Monin Cold Brew Concentrate.

SUMMER GIMLET

60 ml Albert Michler Genuine
20 ml Monin Pink Grapefruit
15 ml Supasawa
Metóda: shake
Pohár: Nick & Nora
Ozdoba: čerstvé bylinky