Úvod Dining Oživil pivnú kultúru na Záhorí a zabodoval.

Oživil pivnú kultúru na Záhorí a zabodoval.

Keď otvoril svoj prvý Pub pod Vŕškom, Ramzes Holovič videl, že v Senici je doslova smäd po kvalitnom pive. Súčasťou pivnej kultúry je však aj dobré jedlo, a tak svoj druhý podnik – Krušovickú hospodu – postavil presne na párovaní piva a jedla. Bola to dobrá voľba, zaplnil dieru na trhu a jeho podnik je dnes jedným z najvyhľadávanejších v meste.

V marci 2018 sme otvorili našu prvú prevádzku Pub pod Vŕškom a s našimi hosťami sme sa začali čoraz viac rozprávať o pive. Záhorie nežije len vínom, ale je tu aj silná pivná tradícia, ktorá však v poslednom čase išla trochu do úzadia. Z toho, čo sme počuli od ľudí, vítali, že ponúkame kvalitné pivo, no ocenili by, keby v Senici vznikol podnik, kde sa spojí dobré pivo a kvalitné jedlo. To bol začiatok príbehu úspešného konceptu Krušovickej hospody. No neboli sme v tom sami. Pomohol nám skúsený partner, s ktorým sme konzultovali celý proces od návrhu priestoru cez technické vybavenie prevádzky až po párovanie jedla a piva.

Kde ste pri tvorbe vášho konceptu čerpali inšpiráciu?
Jednoducho sme sa snažili sledovať nové trendy v gastronómii a pivárstve, ale predovšetkým sme načúvali budúcim zákazníkom. Veľmi nám pomohla spolupráca s pivnou značkou Krušovice, ktorá nám pomohla premyslieť koncept do posledného detailu.

Priestor však nepôsobí ako z nejakej veľkej siete. Využili ste industriálny štýl. Prečo ste sa rozhodli práve takto?
Ten štýl je vlastne dosť jednoduchý, v jednoduchosti je krása a je nadčasová. Navyše ak využívate dekorácie z industriálnej éry, zákazníkov to zaujme a vzniká priestor pre rozhovor. Napríklad náš podnik sa nachádza nad starobylými tunelmi, takže pri prestavbe sme si museli veľa naštudovať o histórii, aby použité materiály ladili s tradíciou priestoru.

Hlavnou myšlienkou však bolo spojiť kvalitné pivo a jedlo. Ako ste postupovali?
Kuchyňu sme zariadili úplne nanovo a rozhodli sme sa pre spojenie tradičnej a modernej kuchyne. Hostia si môžu napríklad zostaviť vlastný burger. Ponúkame aj bezlepkové verzie či burgre pre vegetariánov a vegánov. Na svoje si však prídu aj zákazníci, ktorí hľadajú klasiku ako pivný guláš či rezeň.

A ako je to celé prepojené s ponukou piva?
Personál je kvalifikovaný a vie vám odporučiť vhodné pivo ku každému jedlu. Momentálne máme na výčape osem druhov pív, pričom u nás je najviac obľúbené tankové Krušovice. Náš úspech vnímame aj prostredníctvom oživenia pivnej kultúry na Záhorí. Ľudia pivo nielen pijú, ale sa oň aj zaujímajú. Naši stáli zákazníci vedia, že u nás nájdu tú najlepšiu kombináciu dobrého jedla a piva.

Aké pivo okrem toho tankového ponúkate?
Okrem tankového piva, ktoré je umiestnené v peknej zasklenej tankovni spolu so sudmi, máme aj chladiacu vaňu na poháre, aby zákazník dostal čapované pivo tej najvyššej kvality. Našim zákazníkom však ponúkame aj iné pivné štýly. Populárna je napríklad IPA.

Aké sú reakcie zákazníkov?
Reakcie sú zatiaľ dobré, sme radi, že sa k nám zákazníci vracajú. Podnik v menšom meste má svoje výhody. Keď niečo robíte poctivo, rýchlo sa to rozkríkne a vie o vás každý. Nevýhodou oproti väčším mestám sú menšie marže. Ani v meste ako Senica však nemôžete zaspať na vavrínoch a na koncepte pracujeme ďalej a rozvíjame ho.

Ako?
Plánujeme rozšíriť priestor o ďalšiu miestnosť, ktorá bude určená na rôzne podujatia. Zároveň však chceme vytvoriť centrum pre šípkarov. V najbližších týždňoch by sme mali hostiť celoslovenskú ligu steelových šípkarov. Bude to opäť niečo nové a zaujímavé, o čom sa bude hovoriť a čo priláka ďalších hostí, na ktorých sa už teraz tešíme.