Na celom svete sa malí farmári a remeselní producenti združujú do lokálnych komunít. Vymieňajú si skúsenosti, vzájomne sa podporujú v rozvoji a skracujú distribučné kanály.Pod iniciatívu sa podpisuje globálne hnutie Slow Food a momentálne má celosvetovo viac ako milión podporovateľov. Na Slovensku sa tejto téme venuje lokálna komunita pod názvom Slow Food Pressburg. Jednou z aktuálnych lokálnych výziev je tvorba mapy roľníkov, rodinných fariem a remeselných výrobcov potravín, ktorí pracujú v súlade so Slow Food hodnotami.
Marcela Nemcová (Farma na Háji), Agnes Lovecká (Majer Zemianske Sady, Róbert Góra (Gastrofarma Salka) a Petra Molnárová za Slow Food Pressburgsa vo štvrtok, 3. decembra stretnú na online diskusii.Sledovať ju môžete na tomto linku.Otvoria tému produkcie potravínudržateľným spôsobom– od založenia farmy, remeselnejvýrobypotravín až po financovanie a distribúciu výrobkov ku konečnému spotrebiteľovi. Bezplatný webinár Pomaly ďalej zájdeme predstaví príbehy troch farmárov. Ich cesta je rozdielna, ale jedno majú rovnaké – prístupblízkyhnutiu pomalosti. Skúsenosti diskutujúcich môžu inšpirovať všetkých,ktorí hospodária na pôde, vyrábajú využívajúc tradičné postupy, je im blízky prírode verný prístup, zachovanie biodiverzity a možno aj sami o spomalení uvažujú.