Úvod Drinking DRINKY S CHUŤOU ÁZIE

DRINKY S CHUŤOU ÁZIE

Koriander, kokos, ryžový ocot, zázvor či pandán. To všetko sú ingrediencie, ktoré radi využívame pri príprave ázijských jedál. Pomocou týchto skvelých surovín však môžete dodať chuť exotiky aj do kokteilov. Skúste sa inšpirovať kreáciami Tonyho Velicha z bratislavského Sky Baru, ktorý jeden z nich pripravoval pre thajskú kráľovnú!

POOD THAI MAI DAI

30 ml Santiago de Cuba
4 streky ryžového octu
15 ml domáceho pečeného kokosového sirupu
30 ml zázvorovej sódy
4 koriandrové lístky
Pohár: long
Metóda: swizzle
Ozdoba: mini cress a čili

Pood Thai Mai Dai znamená po thajsky doslova „nehovorím po thajsky“. 🙂

Kokteil bol vytvorený pre thajskú kráľovnú, ktorá navštívila našu reštauráciu v roku 2015. Chuť kokosu a koriandra zbožňuje, preto sme ju skombinovali s bielym rumom a ryžovým octom, ktorý je pre Thajsko typický. Toto je exotika v tekutej forme – svieža chuť kokosu, čerstvý koriander a biely rum.

SARARANGA

60 ml Tanqueray London Dry
30 ml domáceho ázijského kordialu
Pohár: tumbler
Metóda: throwing
Ozdoba: shiso lístok

Tento drink je inšpirovaný chuťami a krásou Ďalekého východu. Pandán v kombinácii s kvalitným ginom a shiso listom vás prenesie z krásneho Slovenska do exotickej Ázie. Názov „Sararanga“ predstavuje rod, resp. čeľaď pandánu, ktorý nás pri tvorbe kokteilu inšpiroval. Pandán je v Ázii veľmi populárnou ingredienciou pri príprave jedál, má krásnu sladkastú chuť a sviežu vôňu.