Úvod Drinking DEVÄŤ BYLÍN, JEDNA RADOSŤ

DEVÄŤ BYLÍN, JEDNA RADOSŤ

OLD HEROLD JUNIPERUS
OLD HEROLD JUNIPERUS

Trenčiansky liehovar Old Herold o sebe hrdo hlási: „Sme majstrami v spracovaní borievok už viac ako 100 rokov.“ Legendárna, najstaršia značka borovičky na Slovensku, je jeho zlatým pokladom. Borovička sa v týchto končinách pálila odpradávna. Trenčianske likérky cibrili naozaj poctivú receptúru z borievkového destilátu dlhé roky. Najstaršiu slovenskú borovičku JUNIPERUS v Trenčíne vyrábali už v roku 1905. V dobe prvej Československej republiky ju vyvážali dokonca aj do USA. Dvakrát pálený borievkový destilát z ručne zberaných plodov, jemný lieh pre rozvinutie chute a skúsení liehovarnícki majstri. Také jednoduché a stále výnimočné… už viac ako sto rokov.

Dokonale vyladený gin

Tohtoročná novinka Juniperus gin, ktorý rozširuje radu Juniperus,  je výsledkom spojenia dvoch pomaly destilovaných macerátov pripravených z borievkového základu, deviatich bylín a korenín. Má bylinno-citrusový charakter a jemnú korenistú dochuť. Generácie liehovarníkov stále dodržiavajú tradičný postup výroby a borievky spracúvajú náročným fermentačným a destilačným procesom. Borovička i gin si tak uchovávajú vôňu a chuť voňavých borievok s vysokým obsahom silíc a flavoidov.

Juniperus Gin je jemný kvetinovo-ovocný gin, typu London dry (bez pridania cukru), ktorý sa vyznačuje intenzívnou chuťou po borievke ukončenou jemnou citrusovou textúrou. Okrem chuti borievok, pomarančovej a citrónovej kôry v ňom však môžete nájsť aj stopy macerátu bylín ako Palina pravá, Archangelika lekárska, sladké drievko, Kardamon, Koriander či Kosatec nemecký. Jednoducho: „Máme patent na borovičku… a vieme ako na gin“.

Ikonická fľaša Juniperus v novom šate

Rovnako ako i iné produkty z radu Juniperus je aj gin naplnený do novej ikonickej fľaše, ktorá získala Národnú cenu za dizajn. Sklovina fľaše s detailom borievok a brandlogom znázorneným na jej bočných stenách má však tentokrát tyrkysovo modrú farbu. Tá postupne od podstavy až po uzáver mení svoju intenzitu a necháva dokonale vyniknúť jednotlivé prvky skloviny či rovnako gradovanej tyrkysovej etikety produktu. Tvorcovia tak do celkového vizuálu produktu vniesli atmosféru leta a slnečných dní, ktoré si môžete vychutnať napríklad aj v podobe miešaného drinku, pre ktorý je táto novinka jednoducho ako stvorená…

www.oldherold.sk