V modernom svete nápojov vodka s kávou prekvapivo dobre vychádzajú a z ich spojenia môžu vzísť naozaj unikátne chute. Treba len vedieť, ako na to a zveriť to do rúk majstrov. Dejiskom pokračovania slovenského vydania World Class Competition bola štýlová pražiareň Goriffee.
Na ďalšom podujatí zo série World Class Studios sa 20. marca predstavila v hlavnej úlohe prémiová vodka Ketel One. Pod názvom Ketel One Community Brew sa majstri svojho remesla chopili tejto osvedčenej značky, aby predviedli, čo všetko dokážu vyčarovať z jej unikátnej chuti a vlastností s použitím kvalitnej kávy.
Celé podujatie bolo rozdelené na tri časti. Jednu mal pod palcom samotný majiteľ pražiarne Amir Al Jabri, ktorý pútavo vyrozprával celý príbeh fenoménu kávy – od pôvodu, pestovania až po spoznávanie chuťového profilu či správne praženie, ktoré zaručí výslednú dokonalú chuť vášho obľúbeného espressa.
Stano Harciník, autor knihy The Cocktail of Balance zasa zasvätil prítomných do vedy, ako karbonizovať cocktaily pomocou CO2, vďaka čomu drink získa výnimočnú textúru. Technika je založená na princípe čírosti a chladu a umožňuje barmanom dosiahnuť dokonale naperlené cocktaily, čo si mohli vyskúšať v praxi aj samotní účastníci podujatia.
Tretiu časť mal na starosti samotný ambasádor značky WCL Tony Velich. Ten porozprával o slávnej histórii značky Ketel One, o technológii výroby a filtrovania, ale aj jej využitia v cocktailoch. Od teórie sa prešlo k očakávanej praxi – atraktívnemu tastingu, v rámci ktorého sme si opäť pripomenuli známy drink Back to Roots (Ketel One Vodka, Mr Black Coffee Liquer, malinovo-cviklový sirup, espresso), a to nielen prostredníctvom videa, ale aj „naživo“, keď nám ho namiešal priamo minuloročný víťaz WCL Martin Župina.
Autorom cocktailu je dnes už svetová osobnosť vo svete bartendingu Martin Hudák, ktorý je v súčasnej mixológii zosobnením toho, čo chceli prezentovať aj tieto World Class Studios – ako sa dá majstrovsky využiť chuť kávy v modernom drinku? Finalisti sa počas príjemného vodkovo-kávového podujatia dozvedeli, že jedným z porotcov, ktorí budú vyberať víťaza a účastníka celosvetového letného finále WCL bude práve Martin. Skvelá motivácia do ďalších kôl pre všetkých účastníkov, aby sa férovo a kreatívne pobili o vytúžené miesto a letenku do horúceho São Paula, kde bude vyhlásený najlepší barman sveta pre tento rok. Už dnes sa tešíme na ďalšie stretnutia, výzvy a dobrodružstvá bartendingu pod značkou World Class Competition!